Tarih:12-13-14 Aralık 2014

Hava Durumu:Faaliyet boyunca açık

Ekip:Barış Murat BİLCAN,Canan KÜÇÜK,İsmail Burak AYDIN,Serkan MAZLUM,Talha ERGÜNAY

Bursa Otogardan 24:00 otobüsüne bindik(pamukkale turizm 70tl) 07:00’da sorunsuz bir yolculuk ardından Antalya otogar’a ulaştık.Buradan gedeller köyüne dolmuş bulamadığımız için,ticari taksi ile(60tl) gedeller köyüne ulaştık.Köye giden yolun sağ tarafında,ağacın içinden akan su kaynağının yanındaki patikaya ulaştığımızda taksiden indik ve buradan yürüyşe başladık.Yoldan kamp alanına 10-15 dakikada ulaşılabilir.Kamp alanında 2-3 çadırın sığabileceği temizlenmiş bölgeler mevcut.

Kamp kurulduktan sonra,rotalara aşağı yukarı 15 dakika içerisinde ulaşılabilir.

İlk gün;Edelweis bölgesinde tek ip boylu bir rota tırmandık.

Ertesi gün,Panik kayası bölgesinde 2 ayrı grup olarak 2 ip boylu 2 ayrı rota tırmandık.

Rotalardaki kaya yapısının sağlamlığı,Dereceler,Bölgelere ulaşım,Rota çizimleri ve Antalyadaki diğer geleneksel tırmanış bölgeleri detaylı olarak;Yılmaz SEVGÜL’ün yazmış olduğu Antalya Geleneksel Tırmanış Rehberinde mevcut.Tırmanış için sizlere çok yardımcı olacak bu rehber kitabı,sivridağ’a gitmeden edinmeniz sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.

Kamp kurulan bölgede bir su kaynağı bulunmuyor.Kampa giderken takipe dilen patikanın sağ tarafında su doldurabileceğiniz bir kaynak mevcut.Su kaynağı kamp alanından 10-15 dakikalık bir uzaklıkta.Ayrıca kamp alanına ve rotalara giden patikalar,babalar ve belirgin kayaların üzerine çizilmiş belirgin oklar ile işaretlenmiş durumda,bu işaretler tırmanıcılara büyük kolaylık sağlıyor.